miercuri, 24 martie 2010

Nimic fara Dumnezeu!

Prin postul asta nu vreau sa supar pe nimeni! Este parerea pe care mi-o sustin cu fermitate! Nu particularizez, nu dau nume, doar imi spun parerea mea de muritor de rand! NU JUDEC pe nimeni!!!

Nu stiu de ce avem impresia (gresita) intotdeauna ca daca reusim ceva in viata asta, acest lucru se intampla numai pentru ca ne-am dorit, am avut vointa sau posibilitate! Nu e total gresit, insa nici adevarul in totalitate! Degeaba ne dorinta daca nu primim si ajutor divin!!! ;).

Il rugam pe Cel de Sus sa ne ajute doar atunci cand dam de greu! Vrem sa ne recapatam linistea si El ne ajuta, insa noi uneori uitam sa-i multumim!

Ceea ce este cu adevarat TRIST e altceva! Am intalnit adolescenti care trec prin fata unei Biserici care nu fac semnul sfintei cruci. M-am intrebat de fiecare data care oare ar putea fi motivul? Pot fi nenumarate motivele, dar cel mai mult cred ca e vorba de rusine!

Am vaga impresie ca exista persoane care merg la Biserica numai pentru ca trebuie sau pentru a avea de unde se intoarce acasa. Mai mult respect am fata de acei oameni care, din diverse motive, nu merg la Biserica foarte des, dar nu numai prin mersul la Biserica iti poti arata credinta!

Nu pot fi insa de acord cu acei indivizi care nu are pic de respect in Biserica!!! Daca mai puteam tolera doua batranele, care se intalnindu-se aici sa vorbeasca despre vecina Florica, cea care si-a luat apartament la oras si are centrala termica si termopane :D...Ei bine, mi se pare de netolerat o persoana care sa doarma in Buserica!!!

Personal cred ca atunci cand te afli in Biserica iti trebuie o anumita atitudune, un anumit comportament, o anumita tinuta morala! Sunt de acord ca nu trebuie sa ne lasam tulburati atunci cand ne rugam, cand vrei sa te regasim (nici de sunetul unui telefon, de o persoana nervoasa etc), dar sincer nu cred poti ignora sforaitul cuiva (daca ne referim strict la un lacas sfant) oricat de mult ti-ai dori!!!

Dar pana la urma fiecare are o constiinta si toti stim ce si cum sa facem! Tine doar de noi!!!

Un comentariu:

  1. Tare interesant acest subiect, desi recunosc ca nu merg foarte des la Biserica si nu stiu foarte multe despre religie.
    La Biserica gasesc mereu acea liniste de care am nevoie, desi mai mereu mi se intampla cate ceva care sa imi distraga atentia, cu vreo 2 ani in urma in Vinerea Mare am plecat dezamagita de atitudinea femeilor - unele comentau despre cum au facut cozonacul altele ca au uitat sa puna sare in sarmalute, au spus despre fetele care cantau Prohodul ca ar fi "miorlaite" si tampenii din astea, culminand cu una care imi cerea disperata "sa ma imping" cand preotul tocmai iesea din Biserica cu Sfantul Aer. In schimb ador modul in care vorbesc preotii din parohia mea (e un mare plus si merg cu mare drag la Biserica) si cred ca modul in care un preot comunica poate fi esential in atragerea tinerilor la Biseica.
    Relatia cu Dumnezeu o trateaza fiecare in modul sau, o vede si o percepe individual dar cred ca mare "impact" are atitudinea duhovnicului, a preotului din parohie sau orice preot cu care o persoana intra in contact.

    RăspundețiȘtergere